joi, 29 octombrie 2009

Povestea frunzei (II)


Acum nu-mi mai lipsea. Albastrul cerului îmi picura în suflet. Să fi fost o iluzie? În doar câteva minute începuse ploaia. O ploaie albastră. M-am întristat, dar sufletul nu. Ce e sufletul? De ce mă face să fiu prost? De ce nu e de acord cu mine? Daca l-aş prinde, l-aş strivi în pumn. Simţeam că gravitează în jurul meu. Ameţeam. Când credeam că l-am prins, fugea în altă parte. Mă învârteam precum frunzele prinse în rafale de vânt. Sufletul mă învinsese, eram epuizat şi nu mai vedeam clar. M-am prăbuşit, dar cineva m-a prins în braţe. Nu mai aveam putere să o văd. Era o fată, căci părul ei îmi mângâia obrajii roşii.

Simţeam că l-am prins însfârşit. L-am prins! Suflet prost! De ce nu putea fi normal şi trebuia să mă chinuie? Ştiam că o să îl strivesc, îl aveam în braţe. Atunci am deschis ochii. Strângeam cu dor, nu cu răutate cum credeam. Era ea. Am recunoscut-o după ochii ăia nebuni, sălbatici, ce-mi capturau mintea. I-am sfidat trăsăturile perfecte şi am zărit orizontul. Era mai frumos ca niciodată. O zi de vară captivă în octombrie. Ochii ei erau mai albaştii ca cerul, iar părul ei se potrivea ca într-un tablou cu rame aurii în razele soarelui. Ea era vara mea. Am plecat pe cărarea pustie îmbrăţişaţi. Nu vorbeam, nu vroiam să deranjăm frunzele care-şi trăiau poveştile pline de dragoste.

1 comentarii:

Anca-Ioana Sandu spunea...

Uau... Am citit "Povestea frunzei" şi mi-a plăcut la nebunie. Mă regăsesc aşa de bine pe alocuri...

"E frumos să zbori, chiar şi spre moarte."

"Frunzele paşeau parcă grăbite să nu întârzie la servici sau la şcoală. Era o lume a lor. Ce prost am fost ... credeam că sunt moarte."

"Ea-şi plângea verdele"

"Nu vorbeam, nu vroiam să deranjăm frunzele care-şi trăiau poveştile pline de dragoste."

Părţile ăstea îmi plac în mod deosebit.
Prin textul ăsta ai mai câştigat încă un cititor. Meriţi să ai cât mai mulţi.
:]

Trimiteți un comentariu